verslag Haspengouwrally 2018

Op een “ijskoude zaterdag” maar onder een stralend zonnetje werd de eerste wedstrijd van het kampioenschap  “Criterium” 2018 gehouden te Landen.

Zoals ieder jaar gaf de  Haspengouwrally het startschot. Met een bang “hartje” kwamen we aan de start van deze opener. Er werden kosten noch moeite gespaard tijdens de “winterstop” om de BMW opnieuw als een Zwitserse horloge te laten draaien. Een stop die we noodgedwongen vervroegd moesten aanvangen na de motorschade op KP1 tijdens de “Omloop van Vlaanderen”.

2017 was trouwens een jaar om snel te vergeten met slechts 1 overwinning en bijna geen “wedstrijdkilometers”!

En hoe kan je zo een kater best wegspoelen? Inderdaad met een klinkende overwinning !!!!

Vanaf Kp 1 werd de toon gezet door het “Lommers-Racing” team door onmiddellijk de “scratch” op de tabellen te zetten. En op klassementsproef 2 werd de kloof nog vergroot.  Maar het werd knokken voor de overwinning !!! Dit door een verrassende Tom Simonis (die zij eerste scratch draaide), Erik Dams die zich in de kijker reed met de Nissan 350Z en natuurlijk Stefaan Tsjoens die altijd mee doet voor de overwinning.

Ondanks enkele “schoonheidsfoutjes” en een gebrek aan wedstrijdritme kon Philip 5x de snelste tijd  rijden. Op Kp Heers werd de voet van het gas gehaald op het onverhard, om een lekke band te vermijden, wat ons toch snel een 8 seconden per proef zou kosten. Maar met 49 seconden voorsprong behaalde Philip Lommers zijn eerste overwinning van het jaar met Eric Dams op plaats 2 en Tom Simonis op plaats 3.

Wij kijken alvast uit naar de 2de wedstrijd op de kalender, de TAC Rally, gereden op en om Tielt en dit op zaterdag 7 april.

Bedankt supporters en service-crew om de koude te trotseren en het is dankzij jullie “warme bijdrage” dat we dit schitterend resultaat konden behalen !!!

See you in Tielt !!!!

Het Lommers Racing Team

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *