Verslag Tac rally 2018 met overwinning

De TAC-Rally 2018 , de 2de wedstrijd in het Belgisch Kampioenschap Criterium, werd afgelopen zaterdag 7 april verreden te Tielt !!!

Het was de 7de deelname van het Lommers Racing Team en na heel wat “pech” jaren, wist Philip de laatste 2 jaren de overwinning te behalen in deze prachtige maar ook  “ technisch” zeer moeilijke rally, waar elk foutje “cash” afgestraft  wordt door de West Vlaamse wegen met hun diepe grachten, getuige de vele schuivers van heel wat deelnemers. Maar elke piloot is het er over eens dat Boudewijn en zijn manschappen er altijd een mooie wedstrijd van maken.

In ideale omstandigheden werd gestart op kp1 “Schuiferskapelle” en Philip wist dat hij een tandje moest bijsteken op deze klassementsproef van bijna 15 km indien hij voor de overwinning wilde gaan.  Zeker als je opponenten Wouter Lievens, Bjorn Renier, Xavier Alliet en Stefaan Tsjoens noemen, allemaal streek-piloten, die in hun thuiswedstrijd knokken tot de laatste meter en het gaspedaal weten staan.

Maar Philip had zijn huiswerk goed gemaakt en sloeg al onmiddellijk een kloof van 15 seconden op zijn naaste achtervolger Wouter Lievens en wist de voorsprong na ronde 1 uit te bouwen tot 33 seconden.

Ronde 2 werd zeker geen “Walk over” maar met 8 snelste tijden op 8 proeven behaalde Philip  verdiend zijn 3de overwinning op rij in Tielt en mocht hij op het hoogste schavotje plaats nemen met Wouter Lievens op plaats 2 en Xavier Alliet op plaats 3 nadat Bjorn Renier slachtoffer werd van een “lekke band” op het einde !

Een volledig BMW podium met alleen maar glunderende gezichten na een fantastische wedstrijd onder een stralende West-Vlaamse zon en met een bijzondere dank aan het Lommers Service-Team !!!

Philip en Peter kijken alvast uit naar de volgende uitdaging, de Sezoensrally, op zaterdag 19 mei te Bocholt !!!!

 

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SEE YOU IN BOCHOLT  VOOR DE SEZOENRALLY 2018 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *