Overwinning thuisrally , Sezoensrally 2018

Tijdens de  Sezoensrally te Bocholt, tevens de  3de wedstrijd van het kampioenschap Criterium, namen 40 deelnemers de start, tevens het hoogst aantal dit jaar.   Met als topfavorieten Stefaan Tjoens (winnaar vorig jaar), streekrijders Johnny Louies, Frederik Vrolix en Philip Lommers en “out-sider” Wouter Lievens die voor het eerst aantrad buiten zijn eigen provincie.

Het Lommers-Racing Team heeft zich2 doelstellingen gesteld dit jaar, zijnde zo hoog mogelijk eindigen in het kampioenschap en de “Sezoensrally” op hun palmares plaatsen. Na 2 overwinningen op rij zit Philip op titelkoers maar lukt het hem ook om eindelijk eens om verlost te raken van het “zwarte beest” in zijn Sezoensrally en de overwinning mee te nemen naar Lommel ?!?!?!?

Johnny Louies zette onmiddellijk de “scratch” op de tabellen op klassementsproef “De Hees” met in zijn kielzog Philip en Wouter en een handvol seconden daarop gevolgd door Frederik en Stefaan. Ook op Kp2 Goolder wist Johnny Philip te verslaan met 1 seconde verschil.  Ondanks een haperende motor, die slechts op 5 cilinders draaide, reed Philip de besttijd op kp Veldhoven en bereikte hij de service-zone met een voorsprong van 0,8 seconden op Johnny.  Gelukkig wist het Lommers Service Team binnen de toegestane service-tijd het probleem op te lossen en werd een vroegtijdige uitval vermeden.

Het was duidelijk dat een strijd ging worden op scherp van de snee tussen beide heren. Beide koplopers gaven elkaar geen “duimbreed” toe en het verschil na 7 proeven, 5,8 seconden bedroeg in het voordeel van Philip.  Op Kp 8, Veldhoven, deelden Johnny en Thomas ons een “uppercut” van 10 seconden uit en kwamen zij opnieuw aan de leiding met een voorsprong van 3,5 seconden waarbij de wagens een laatste keer onderhanden genomen door de servicecrews.

Tijdens deze service stonden Philip en Peter voor een dilemma : “full attack” met het risico van de baan te gaan en belangrijke punten te verliezen voor het kampioenschap of toch voor de overwinning gaan in zijn “thuisrally”, wetende in ons beide achterhoofden dat eerder op de dag Johnny en Thomas ons wisten te verslaan op kp Steenberg en tevens exact dezelfde tijd reden na 13,26 km op klassementsproef Gerdingen.  Philip koos zonder nadenken voluit voor de overwinning, wat betekende dat als wij de overwinning wilden behalen, we op M-cup niveau in deze laatste 2 proeven moesten acteren.

Op kp Steenberg wisten we onze achterstand van 3,5 seconden om te buigen in een voorsprong van 2,7 seconden en ik kan jullie verzekeren dat we nog “NOOIT” zo hard gereden hebben als toen en door het oog van de naald kropen toen de wagen over zijn 4 wielen naar de kant schoof aan 170km/h en Philip de wagen slechts op het laatste nippertje door de bocht kreeg. Met nog 13,26 km te rijden, konden beide protagonisten de overwinning nog in huis halen…Spannender kan je het niet bedenken bij aanvang van de laatste proef….maar onder een sportief gesternte want Thomas kwam ons nog even “good luck” wensen voor de start !!! Wij hebben alles gegeven op deze laatste proef van de dag en wisten onze eigen tijd te verbeteren met 9 seconden in vergelijking met vanmorgen….Maar was dit genoeg ?  Ik kan jullie verzekeren dat 1 minuut wachten aan de tijdscontrole dan een eeuwigheid duurt ?

En ja het was genoeg !!!!!!!!  In het heetst van de strijd waren Johnny Louies en Thomas Driesen helaas het slachtoffer geworden van een lekke band en verloren hierdoor nog hun 2de plaats aan Wouter Lievens en Nico Hoflack (proficiat mannen met dit resultaat in jullie eerste deelname te Bocholt) en eindigden op een 3de plaats.

Dit was absolute topsport, op het scherpst van de snee, met een “Hitchcock-Scenario” waarbij eigenlijk 2 piloten (Johnny en Philip) verdienden op het hoogste schavotje te staan en waarbij zowel de sport als de toeschouwers als overwinnaars uit de bus kwamen.

Bedankt nog aan de mensen van de “Sezoensrally” voor hun puike organisatie en wij hopen iedereen gezond en wel terug te zien tijdens de “Omloop van Vlaanderen” op zaterdag 1 september te Roeselare.

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *