Sezoensrally 2019

Brons in M-cup

Verslag Sezoensrally 2019

Wat vliegt de tijd !!!

Na het behalen van het Criterium kampioenschap eind september 2018 nam Philip de beslissing om over te schakelen naar de MCup.  Een formule met allemaal BMW-rijders die strijden op het scherpst van de snee en dewelke zowel voor kleur als animo zorgen in het Nationale Belgische Kampioenschap.

Het Lommers Racing had graag aan de start gestaan van  1ste wedstijd van het jaar, de Haspengouwrally, maar zowel de verbouwing van de meubelzaak als de aankoop van een sequentiële versnellingsbak noopten hen het debuut van het nieuwe seizoen uit te stellen tot de “Sezoensrally” !!!!

Er werd dan ook de afgelopen weken keihard “gesleuteld”  aan de wagen.  Daar alles pas “last minute” kon afgewerkt worden (Thanx Service-Crew) bleef er voor Philip geen tijd over om de wagen nog te testen !

Dit jaar wordt door Philip dan ook als een “overgangsjaar” beschouwd en kan hij starten zonder druk en met als enige doelstelling “leren en finishen” !

Het “leren” was wel degelijk van toepassing tijdens de 1ste ronde waardoor de tijden misschien niet onmiddellijk volgden maar het vertrouwen van de piloot in de nieuwe versnellingsbak (knap staaltje werk trouwens van Samsonas Motorsport) groeide elke km.  Zo sterk zelfs dat Peter en Philip er eens een “lap” op wilde geven in de 2 “boucle” !!! Met tijden in de buurt van Franky Boulat en Wim  Muilwijk, toch toppers en gevestigde waarden in deze MCup, tijdens de eerst volgende kp’s, kwam onze eerste doelstelling “leren en finishen” in vizier.

En het werd zelfs nog iets meer door het uitvallen van Wim Muilwijk.  Een “onverwachte” podium plaats in de MCup en dit in onze eerste wedstrijd van het jaar !!!!!  Proficiat aan Gunther Monnens met zijn overwinning en eerste “Runner up” Franky Boulat.

We gaan nog hard moeten werken om het TOP-NIVEAU te behalen van de deelnemers aan de MCup (Gunther, Franky, Patrick en Wim vlogen over de klassementsproeven) en bewijzen met tijden in de Top 15 dat zij zeker een plaats hebben naast alle andere tenoren in dit kampioenschap. Zij die er aan twijfelen nodigen we zeker eens uit om een kijkje te nemen op “You Tube” en Sezoensrally 2019 op te zoeken !!!!

Bedankt aan gans het team van Lommers Racing om ons bij te staan tijdens deze wedstrijd. Een top bijdrage van iedereen waar zelfs een “Zwitserse horloge” zou bij verbleken !!!

Wat de volgende wedstrijd wordt staat nog niet vast maar dit resultaat smaakt in ieder geval naar meer !!!!!!

“SEE YOU IN …………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

No Comments.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *